طرز تهیه حلیم خوشمزه به روش خانگی
حلیم از آن غذاهای خوشمزه و پرطرفدار بوده که در هر وعدهای خوردن آن لذت بخش است. فرقی ندارد که قرار است برای افطار میل کنید یا صبحانه یک روز تعطیل، در هر صورت همه از آن استقبال میکنند. حلیم به شکلهای مختلفی تهیه میشود اما معروفترین دستور پخت آن با گندم است. از همین ابتدا بگوییم که انتظار یک غذای سریع را نداشته باشید اما زحمتی که میکشید ارزشش را دارد.
مواد لازم برای تهیه حلیم خانگی
- گندم پوست کنده 500 گرم
- گوشت گوسفندی 250 گرم
- پیاز 1 عدد
- آب و نمک به مقدار لازم
- روغن، شکر، دارچین و کنجد برای تزئین

طرز تهیه حلیم خانگی
در شروع آماده سازی مواد اولیه حلیم باید گندمهای پوست کنده شده را در حدود 12 ساعت داخل آب خیس کنید. بعد از گذشت مدت زمان 12 ساعت باید آب گندمها را خالی کرده و آنها را با مقداری آب بپزید. دقت کنید که حتما آب خیس خورده را خالی کنید و گندمها را با آن ها نپزید. در زمان پختن هم کفهای روی آن را به کمک یک قاشق خارج کنید. هنگامی که آب جوش آمد بهتر است آن را کم کنید تا چند ساعت به آرامی بپزند.
حالا وقت آن است که به سراغ پخت گوشتها بروید. ابتدا پیاز را پوست کنده و آن را درشت خرد کنید. سپس داخل یک قابلمه به همراه آب و گوشت بریزید. این قابلمه هم بعد از جوش آمدن باید با شعله کم بپزد. چیزی در حدود سه تا چهار ساعت باید زمان دهید تا گوشت به طور کامل پخته شود.
اگر هر دو قابلمه را همزمان برای پخت بگذارید، تقریبا بعد از 4 ساعت هر دو کاملا میپزند. البته در حین پخت گندم هم مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از پخت گندم وقت له کردن آن است. هم میتوانید با هم زدن در حین پخت آن را له کنید و هم داخل گوشتکوب برقی بریزید تا به راحتی پوره شوند.
گوشت را هم بعد از خنک شدن ریش ریش کنید. آب گوشت را صاف کرده و به همراه گوشتهای ریش ریش شده به گندم پوره شده اضافه کنید. سپس مواد را داخل گوشتکوب برقی ریخته و حسابی میکس کنید. سپس تمام محتویات ظرف را با کمی نمک داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا مواد آن قوام بیایند. سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید.
برای تزئین هم میتوانید از دارچین، روغن یا کره، کنجد و شکر استفاده کنید. فقط دقت کنید که تا حلیم داغ است باید آن را داخل ظرفهای مورد نظر خود بریزید زیرا به سرعت روی آن میبندد. ممکن است دیده باشید که در مراسمهای مذهبی حلیم را داخل چرخ گوشت صنعتی میریزند. این کار دقیقا برای پوره کردن بوده و مشابه همان کار را گوشتکوب برقی هم انجام میدهد.

نکات مهم در پخت حلیم خانگی
برخی از افراد بنا به ذائقهای که دارند به جای شکر از نمک استفاده میکنند. اگر دوست دارید روی حلیم نمک بریزید دقت کنید که نیازی به بیشتر کردن نمک از همان ابتدا ندارید. اگر هم قرار است با شکر میل کنید، مقدار نمک را کنترل شده بریزید. حذف کردن کامل نمک روی طعم حلیم تاثیر منفی خواهد داشت.
این مقدار مواد گفته شده تقریبا برای 5 نفر مناسب است و میتوانید با دو برابر کردن مواد اولیه، مقدار آن را هم افزایش دهید. به طور میانگین حدود 4 تا 5 ساعت پخت حلیم طول میکشد اما اگر مدت زمان پخت بیشتر شود، طعم آن هم دلچسبتر خواهد بود.